Ngalanglang
Daniel Rans
CEKLÉK, panto pangkéng hareup dibuka. Bray, nyampak Si Bungsu keur ngabugigag. Ngageubra. Saréna, nyeplés uing pisan. Marudah. Long, dipelong beungeutna nu imut. Masih panjang kénéh lalakon hidep téh, Ozan! Ngagerendeng. Léos ka pangkéng tengah. Katingal pamajikan keur tibra. Anteb diteuteup pameunteuna. Aya rénghap bangun nu surti. Aya gurat marahmay pinuh kaikhlasan. “Geus lin sakeudeung urang ngalakonan hirup babarengan téh nya, Mam?” Ngagerentes. Ngahelas. Inget diri sering pisan nganyenyeri. Nyisit atina ku kapeurih. Ku laku diri kuring nu umaing. Léos ka dapur. Anak buah nu geus lila satia mimilu. Keur nyangkéré na korsi panjang. “Can saré manéh, Yub?” Cekéng. Taya lémék. Ukur hukhék guher kérékna nu kadéngé. Bras, laju muru panto luar. Gék, diuk na korsi téras tukang. Tanggah niténan lalangit peuting. Aya rindat Béntang nu baranang ka tingal. Sing kaletip ngariceupan méré harepan. Nyumanget­an ka diri kuring. Keur ngalakonan hirup poé isukan. Jamuga sing mawa kaberkahan. Aamin.**
FIKSIMINI BASA SUNDA LAINNYA
E-PAPER
ARSIP
SUDUT
Ekonom: Indonesia butuh presiden pencipta solidaritas.
Bukan sekadar pencipta lagu ya.
Perpecahan di tubuh PPP, pecat memecat pengurus partai.
Malu dong sama lambang Kabahnya.
INFO ANDA
Kami menerima informasi dan foto berita yang anda kirimkan. Sepanjang sesuai dengan visi dan misi kami, setiap tulisan maupun foto berita yang anda kirimkan akan kami muat dan tidak dikenakan biaya atau gratis.***
Silakan kirim ke:
redaksionline@klik-galamedia.com
Malu-Maluin Galamedia Fun Run Cikole Corner Proneca
JADWAL SHALAT KOTA BANDUNG (GMT +7)
Tanggal Imsak Subuh Dzuhur Ashar Maghrib Isya
21-4-2014 04:24 04:34 11:51 15:11 17:48 18:59
22-4-2014 04:24 04:34 11:50 15:11 17:48 18:58
23-4-2014 04:24 04:34 11:50 15:11 17:48 18:58
Update Terakhir: Senin, 21 April 2014
Sumber: http://www.al-habib.info
Jadwal Siaran Langsung Sepakbola TV Indonesia
Jadwal sewaktu-waktu dapat berubah tanpa pemberitahuan terlebih dahulu.