Bitcoin-priset är fortfarande 137% + upp sedan svart torsdag, trots den senaste nedgången under $ 9

Michael van de Poppe , en heltidshandlare och analytiker från Amsterdam, har tagit till sin Twitter-sida för att berätta för samhället att trots det senaste fallet med Bitcoin-priset förblir flaggskeppets cryptocurrency-situation tillräckligt bra.

Han har emellertid varnat för att kryptomarknaden under helgen kan visa „trappy moves“.

„Bitcoin-priset är + 137% sedan svart torsdag“

I skrivande stund handlas Bitcoin till 9 058 dollar efter att ha kort gått under nivån på 9 000 dollar den 25 juni. Tidigare idag dök dock BTC igen under 9 000 dollar och nådde 8 975 dollar, enligt siffrorna från CoinMarketCap, men har återhämtat sig sedan dess.

Den framstående analytikern från Nederländerna, Michael van de Poppe, har tagit till Twitter för att påminna samhället om att trots det nuvarande djupet (och det som ses tidigare i veckan) är Bitcoin-priset fortfarande 137 procent uppåt sedan 12 mars.

Detta datum är allmänt känt som Black Thursday i samhället, då BTC förlorade över 50 procent inom tjugofyra timmar och tog en månad att återhämta sig.

Hur handlare förväntar sig att Bitcoin ska röra sig under helgen med stor volatilitet
„Intensiva prisrörelser kan inträffa i helgen“

Den populära analytikeleverantören Skew tillkännagav slutet av Bitcoin-optioner till ett värde av över 1 miljon dollar på kryptobörser den 26 juni. På fredagen meddelade det största utbytet som handlade med BTC-optioner och futures, Deribit, att BTC-optioner skulle löpa ut med ett nominellt värde på 675 miljoner.

Analytiker och kryptokolumnist Joseph Young uttalade på fredag ​​att detta var en av de tre orsakerna till varför helgen kommer att bli „väldigt intressant“ för Bitcoin.

Precis som van de Poppe i tweeten ovan nämnde Joseph Young att under helger kan intensiva prisrörelser förekomma.