Indien överträffar Kina i Peer-to-Peer Bitcoin-handelsvolym

Kina har alltid varit före resten när det gäller antagande av blockchain och kryptovaluta. Men när det gäller peer-to-peer-Bitcoin-volymer får landets granne Indien mycket fart.

Indiens centralbank, Reserve Bank of India (RBI), hade lagt ett helt förbud mot kryptovalutor som hindrade banker och finansiella intuitioner från att hantera allt som rör kryptovalutor

Ända sedan förbudet infördes har landets peer to peer-marknad tagit fart när kryptoentusiaster letade efter sätt att komma runt förbudet.

Förbudet upphävdes dock tidigare i år efter att landets högsta domstol förkastat RBI: s beslut. Detta öppnade vägen för nationen att gå med i kryptotrenden, och sedan dess har nationens kryptoekonomi blomstrat.

Från och med nu ansvarar Indien och Kina tillsammans för 33% av bitcoin peer to peer (p2p) handelsvolymer enligt en rapport från krypto- och blockchain-analysföretaget Arcane Research. På senare tid har Indien överträffat Kina.

Flera faktorer bakom detta

Ända sedan förbudet upphävdes har Bitcoin-handelsvolymerna stigit mer än 87%, vilket markerade Indien som en av de framväxande hotspotsen för kryptovalutor. Det kan finnas några anledningar bakom den monumentala uppgången, och en av de grundläggande orsakerna till ett tredje världsland är inflationen.

Indien upplever en hög inflation på 7,6% med indiska rupier (INR) som ständigt tappar värde mot dollarn även när den senare försvagar sig själv.

Detta kan kopplas till det faktum att nationen är en enorm överföringsekonomi, med överföringar av 83 miljarder dollar skickade under 2019, och svarar för 2,9% av BNP, vilket står nära $ 3 biljoner dollar. Några av dessa transaktioner kan bearbetas med bitcoin för att göra processen billigare och snabbare.

Nationen genomgick också demonetisering redan 2016, vilket resulterade i långa köer vid bankomater eftersom högvärdiga sedlar togs ut i stora summor. Detta scenario kan också ha gjort kryptovalutor till ett tilltalande alternativ.

I utvecklingsländer som Indien har många inte bankkonton; bitcoin öppnar åtkomst till den globala digitala ekonomin, vilket ger Indien till scenen.

Dessutom är nationen också världens outsourcingcenter för kodning och har därför redan en bra grund när det gäller att utnyttja tekniska innovationer som kryptovalutor och blockchain.

Alla dessa faktorer kan bidra till tillväxten av landets bitcoinekonomi och det är inte förvånande. De flesta tredje världsländer har sett stor efterfrågan på kryptovalutor, med Bitcoin som det mest populära bland alla.